Maas Kip en Kalkoen investeert in nieuwe koelvrachtwagen gekoeld door zonne-energie

Maas Kip en Kalkoen investeert in nieuwe koelvrachtwagen gekoeld door zonne-energie Maas Kip en Kalkoen is een poeliersgroothandel groot assortiment hoogwaardige pluimvee, wild en konijn producten. Het grotendeel van de producten wordt in Raamsdonksveer geproduceerd, verpakt en moet van daaruit worden gedistribueerd naar onder andere retailers en cateraars.
In het kader van verantwoord ondernemen heeft Maas Kip en Kalkoen dit najaar een Iveco EuroCargo bakwagen aangekocht om de producten op een milieu vriendelijke te distribueren.
De keuze is gemaakt een bakwagen uitgerust met zonnepanelen aan te kopen om het brandstofgebruik aanzienlijk te verlagen.
De zonnepanelen aangebracht op het dak van de bakwagen voorzien de elektrische Sol(c)ar koeling grotendeels van stroom. Door de energie die de zonnepanelen opwekken hoeft de energie niet te worden opgewekt door de dynamo en kunnen de producten gekoeld blijven zonder draaiende dieselmotor.
Het resultaat is minder CO2 en fijnstof uitstoot, is beter voor het milieu en is in lijn met de nieuwe koers die Maas Kip en Kalkoen wil varen.